Baka surdegspizza på Fredriksdal

20 april 2024, 10:00 - 13:00

20 apr
Baka surdegspizza på Fredriksdal

Vill du baka surdegspizza i 200 år gammal bakugn? Ta med barnbarnet, en vän, eller kom själv och njut av björkvedsdoften, gemenskapen och atmosfären. Du får bekanta dig med hur en vedeldad ugn fungerar och med spännande ingredienser som kan ingå när man bakar pizza.

Prova på med gemensam beredning av goda råvaror till pizzan. Vi bakar pizzorna under handledning i den vedeldade bakugnen. Lär dig skillnaden mellan surdeg och jästdeg. Du får också en introduktion till platsen Fredriksdal museer och trädgårdar.

Kursledare för pizzabakningen är Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker och mathantverkare på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Alla ingredienser till pizzan och förkläden till utlån finns på plats.
Meddela gärna eventuella allergier till kursledaren.
Generationsbakning från 6 år och uppåt.

Kursen arrangeras i samarbete mellan Helsingborgs museum och Folkuniversitetet.

Kostnad: 300 kronor per person
När: 20 april klockan 10.00-13.00
Plats: Norra flygeln på herrgårdsplanen
Samling: vid Fredriksdals huvudentré strax före klockan 10.

Baka surdegspizza på Fredriksdal

  • 20 april 2024, 10:00 - 13:00
  • Längd: 3 timmar

Plats

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta