Döda mästares sällskap

25 april 2024, 18:30 - 20:00

25 apr
Döda mästares sällskap

Elever och lärare på Mega Musik gymnasieskola har skapat en musikal som bygger på filmen Döda poeters sällskap. På internatskolan Engdahlska styrs skolverksamheten av AI-enheten Horace. Elever och resterande lärare lever efter skolans ledord; tradition, heder, bildning och disciplin.

Den nya läraren i kulturhistoria, Jakob Bolinder, spränger skolans ramar och tar eleverna med storm. Aldrig tidigare har de uppmuntrats att tycka, tänka och känna så mycket – de börjar finna sig själva. Individualitet är dessvärre inte ett önskat attribut i Engdahlska skolans korridorer. I hemlighet börjar en grupp elever smyga sig ut i skogen för att läsa egna dikter och sjunga. De kallar sig för döda mästares sällskap.

Ensemblen och bandet i Döda mästares sällskap består av elever på Mega Musik gymnasieskola. Manus och musik är skriven av lärarna Sara Olrog och Jonas Andersson. Tanken bakom musikalen är att man vill väcka ungdomars lust till skapande och uttryck och på samma gång vara en del av debatten kring konstens närvaro i skolan.

Föreställningen sätts upp i samarbete med Spektra Kulturstudio.
Du kan läsa mer om Spektra här

När: 25, 26, 29 och 30 april 18.30–20.00
Var:
teatersalen, Dunkers kulturhus
Entré
: 120 kronor

Döda mästares sällskap

Visa alla tillfällen

  • Längd: 2 timmar

Pris

  • Standard: 120 kr

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta