Fakk alla

28 november 2023, 19:00 - 20:30

28 nov
Fakk alla

I skolan kunde hon allt redan. Det var som att hon bara satt av tid. Men det sket lärarna i, föräldrarna också. Så snart sket hon i dem. I skolan. I samhället. I allt. Det började med ett rån. Inte för pengarna utan för kicken. Sluten ungdomsvård gjorde henne bara kriminell, kriminell på riktigt. Fakk alla!

Uppsättningen är ett samarbete mellan Unga Dramaten och Fryshuset Helsingborg, som nu följer upp de uppmärksammade uppsättningarna Klipp han och Bye Bye Bror med en sista och avslutande del i trilogin om skjutningarna och morden bland unga. I likhet med de två tidigare uppsättningarna baseras Fakk alla på intervjuer, denna gång med ett antal kvinnor från skilda delar av Sverige, som är eller har varit livsstilskriminella.

Att unga kvinnor får mer framträdande roller i kriminella nätverk är en trend Fryshuset varnat för i många år, och samtidigt efterlyst större förebyggande och uppföljande insatser. Här får vi en rå och naken inblick i kvinnornas liv och deras möjligheter att ändra livsstil.

En pjäs om unga kriminella kvinnor, baserad på dokumentärt material. Efter varje föreställning följer ett publiksamtal.

”Det är nästan outhärdligt aktuellt”
– EXPRESSEN

När: 27 och 28 november
Plats: Teatersalen, Dunkers kulturhus
Entré: 199 kronor
Målgrupp: Från 14 år till vuxna. För samhällsintresserade medborgare.

Fakk alla

  • 28 november 2023, 19:00 - 20:30
  • Längd: 2 timmar

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta