Familjeföreställning: ChouChous hörna

27 augusti 2023, 15:00 - 16:00

27 aug
Familjeföreställning: ChouChous hörna

Vad säger att en saga måste läsas fram? Det finns ju så många andra sätt att berätta på. Om nu pappa är en hejare på att hitta på musik, så är det väl bättre att han berättar på sitt sätt.

Claude Debussys lyckliga lilla ChouChou fick fantisera kring hur snön dansar eller hur den lilla elefanten
somnade omfamnad av alla toner från pappans piano. Nu kan små och stora barn få uppleva samma lycka och fantisera bland Debussys toner i ChouChous hörna. Det blir sex scener där innehållet lyfts fram av en mimare. Sedan förflyttar man sig mellan scenerna via Jonatan Sersams nyskrivna musikaliska aforismer. De här personerna har sitt pianofinger med i spelet: Claude Debussy (1862–1918), fransk kompositör. Han hade en älskad dotter som döptes till Claude-Emma, men kallades ChouChou. Till henne skrev Debussy sviten Children’s Corner för piano. Kerstin Jansson är en konsertpianist som tilldelades Musikaliska Akademins medalj för tonkonstens främjande 2022. Hon är solist och kammarmusiker med en egen kammarmusikserie på kulturhuset Spira. Jonatan Sersam är en tonsättare som har arbetat med Sveriges största symfoniorkestrar. Han har också komponerat mycket opera- och kammarmusik. Anna Karin Sersam har under 30 år verkat som mimskådespelare, koreograf och regissör. Hon driver en egen teater med inriktning på scenkonst för barn och unga. Programmet är lämpligt för barn från sju år.


Biljetter köps från den 2 maj i receptionen på Dunkers kulturhus eller digitalt via Ticketmaster. Vid köp på Ticketmaster tillkommer en serviceavgift.

Familjeföreställning: ChouChous hörna

  • 27 augusti 2023, 15:00 - 16:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta