Familjelördag: Måla din mening – gör din röst sedd

Familjelördag: Måla din mening – gör din röst sedd

Familjelördag i utställningen Yttrandefrihetens Gränser och i konstateljén tillsammans med konstnären Kalle Brolin. I samarbete med Bästa Biennalen.

Vi formulera våra drömmar, tankar och protester i ord och bild. Vi leker med färgkombinationer och bygger tillsammans en färgglad kylskåpspoesi i större format. För alla åldrar.

Om vädret och andan tillåter tar vi med våra målningar på en vandringsutställning över torget.

Om konstnären: Kalle Brolin har levt och arbetat som konstnär i Berlin, London och Buenos Aires. Bor nu i Malmö. Hans videoinstallationer om skånska kolgruvor och sockerbruk har visats på Moderna Museet i Stockholm, Röda Sten Konsthall i Göteborg, Malmö Konstmuseum och Lunds Konsthall. Han är en av initiativtagarna bakom den solcellsdrivna socialistiska utomhusbion Sunshine Socialist Cinema.

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga. Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans. Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se.

Yttrandefrihetens gränser visas 9 september – 7 november 2021.

Plats: Utställningshallarna på entréplan och i konstateljén

Tid: 11:00-16:00

Fri entré för vuxen i barns sällskap och för unga till och med 18 år.

  • Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Entréplan
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • Vuxen: Gratis
  • 30 oktober 2021, 11:00 - 16:00