search error_outline

Film på biblioteken: Latinamerika i Fokus

5 oktober 2022, 18:00 - 20:00

5 okt
Film på biblioteken: Latinamerika i Fokus

Välkomna till gratis filmvisning på biblioteket, i samband med Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus. Filmen som visas heter ALBA.
Om filmen: Albas dagar passerar i tystnad. Hon tar hand om sin sjuka mamma och håller sig på sin kant i skolan. När mamman blir sämre och hamnar på sjukhus skickas Alba att bo hos sin pappa, som hon inte känner. Båda är förlägna och har svårt för situationen, som inte underlättas av att Alba går igenom puberteten och redan kämpar för att hitta sig själv och sin plats.
Filmvisningen arrangeras av föreningen Imágenes del Sur i samarbete med Helsingborgs Stadsbibliotek. Sedan år 2003 arrangerar föreningen Imágenes del Sur Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus. Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram film som vanligtvis inte kommer till svenska biografer. Utöver film arrangerar vi föreläsningar, paneldiskussioner och öppna samtal kring aktuella teman och socialpolitiska frågor relaterade till kontinenten.
ALBA Spelfilm, Ana Cristina Barragán. Ecuador, 2016. 98 min. Tal: Spanska Text: Svenska Svensk premiär: 2 oktober 2020

Film på biblioteken: Latinamerika i Fokus

  • 5 oktober 2022, 18:00 - 20:00
  • Längd: 2 timmar