Fönsterrenoveringskurs på Fredriksdal 1 juni

Fönsterrenoveringskurs på Fredriksdal 1 juni

Det är en konst att renovera fönster. På den här kursen får du lära dig hur du förlänger livet på dina fönster och hur du tar hand om dem på bästa sätt.

För att förstå hur dina fönster fungerar är det viktigt att du känner till fönstrens olika delar. Fredriksdals museer och trädgårdars skickliga instruktörer både berättar och visar hur du kan förlänga livet på dina fönster genom att kitta, skrapa och måla dem. Du får också prova på att varsamt glasa ur och kitta med linoljekitt för att sedan måla med linolja. Det blir också en genomgång av olika färgtyper och du får lära dig att skära glas.

I kursavgiften ingår verktyg och material samt en fönsterbåge för dig att jobba på. Om du hellre vill ta med dig en fönsterbåge hemifrån går det såklart bra, men räkna inte med att hinna färdigt under dagen.

Kursen äger rum i Fredriksdals stadskvarter på Strömgrändsgårdens innergård. Ta med egen matsäck till lunch och slå dig ner i grönskan på Fredriksdal, eller varför inte besöka trädgårdscaféet?

Kursledare är Petter Gantelius som driver företaget Gantelius fönsterhantverk sedan 2014 och har gjort sig ett namn på Instagram där han gärna delar med sig av tips och tricks.

Datum och tid: 1 juni klockan 10:00-16:00
Plats: Gamla verkstaden i stadskvarteren på Fredriksdal
Pris: 1600 kronor per person

Boka din plats via Helsingborgs kulturbutik.

  • Fredriksdal museer och trädgårdar
  • Gisela Trapps väg 1
  • 254 37
  • Helsingborg
  • 1 juni 2022, 10:00 - 16:00