Helsingborg pianofestival: Lunchkonsert

Helsingborg pianofestival: Lunchkonsert

Pausa med Helsingborg pianofestival och lyssna på unga masterclass-talanger. Plats vid flygeln för: Barbare Tataradze och Sebastian Ivonen. Fri entré.

Datum och tid: Söndag 28 augusti klockan 12:00

Plats: Konsertsalen

Konserten ingår i Helsingborg pianofestival 25–29 augusti 2022.

Barbare Tataradze
Barbare Tataradze är född 2003 i Tblisi och började tidigt delta i olika pianotävlingar och vann som mycket ung, en internationell pianotävling i Nederländerna och erhöll ett specialpris i Frederick vann Chopin tävlingen i Tblisi. Sin ungdom till trots har hon redan medverkat som solist med symfoniorkestrar ibland annat i Kaunas, Marinskijorkestern med en konsert i stora salen på Tjajkovskikonservatoriet och med Georgiens sinfonietta. Flera av hennes konserter har sänts i TV kanaler som Mezzo TV och TV 5 Monde. Hon är utvald som TV kanalen Mezzos unga favoritpianist och har fått sina konserter utsända i över 50 länder och hon har vunnit ett stort antal tävlingar, bland andra: ”Stars At The Rhine”, en pianokonserttävling där hon blott 15 år gammal framförde Chopins 2:a pianokonsert. Dessutom har hon vunnit Temur Akhobadze pianotävling för ungdomar i Georgien där hon också vann ett antal specialpriser. Barbare har kommit tvåa i Liszttävlingen i Weimar och Nordic Pianocompetition i Arvika. Hon har framträtt vid ett flertal festivaler som ”Moscow meets friends”, United Nations Hall i Geneve och vid en festival i Concertgebouw i Amsterdam. Hon har studerat ett antal år i Tblisikonservatoriet men börjar hösten 2022 i Arvika där hon studerar för Julia Mustonen-Dahlkvist.

Sebastian Ivonen
Som 6-åring började Sebastian att spela vid Maestroskolan i Nacka och fortsatte efter grundskolan vidare på Nordiska musikgymnasiet där han under alla åren har haft Natalia Kazimirovskaia som sin lärare. 2020 avslutade han sina bachelorstudier vid Edsbergs slott för Mats Widlund och studerar nu för professor Julia Mustonen-Dahlkvist på Musikhögskolan, Ingesund Sebastian är utsedd till ambassadör för EPTA-Sweden (European Piano Teachers Association) och har som uppgift där, att inspirera unga framtida pianister.

Han har vunnit ett stort antal priser och utmärkelser och började att som mycket ung att delta i pianotävlingar. Sebastian har tagit första pris i Steinway pianofestival, ”Music without limits”i Litauen, Concours International de Piano, Frankrike. Dessutom har han kommit etta i tävlingar i Nice, Wurtenburg, Teneriffa och Nilüfer. Till detta har han också erhållit utmärkelsen ”Bäst utförande av virtuos etyd” i ”The 9th Nordic Piano Competition” och tilldelats ett specialpris, Gold Medal for high level of musicality and performance, i Manhattans internationella pianotävling 2019.

Han har spelat Kabalevskijs 3:e pianokonsert med Stockholms ungdomssymfoniorkester under ledning av Glenn Mossop i Stockholms konserthus och Mozarts 19:e pianokonsert med Sankt Eriks orkesterförening. Han har deltagit i masterclasses för Leif Ove Andsnes, Rena Sheherevskaya, Tamara Poddubnaya, Eugen Indjic och Mikhali Voskresensky och han har trots sina unga år redan gett ett stort antal konserter runt om i världen.

  • Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • Vuxen: Gratis
  • 28 augusti 2022, 12:00 - 13:00