INSTÄLLT. Husägarskola

19 mars 2024, 17:00 - 20:00

19 mar
INSTÄLLT. Husägarskola

Har du precis köpt ett hus eller en lägenhet? Kanske är du osäker på hur du ska ta hand om din nya bostad på bästa sätt för att behålla byggnadens karaktär? Välkommen till vår grundkurs i allmän byggnadsvård. Under fyra kvällar får du lära dig var du kan hitta information om ditt hus, när du behöver söka bygglov, vad du kan lära dig bara genom att titta på ditt hus och mycket mer.

Under kursens gång finns utrymme att ställa frågor om ditt eget boende. Efter kursens slut belönas du med en kostnadsfri stadsvandring med biträdande stadsantikvarie Frida Johansson den 2 april.

När: 19 mars 17.00-20.00
Var: kulturmagasinet, Fredriksdal
Entré: 500 kronor, 400 kronor med Kulturkortet.
Alla fyra tillfällena 1700 kronor, med Kulturkortet 1400 kronor.

Program 19 mars
Planera husets underhåll
– Linnéa Stolle, byggnadsantikvarie/konsult, Restaurera
Hur gör du för att prioritera underhållet av ditt hus? Hur säkerställer du att dina insatser inte förstör husets olika värden? Vilka material ska du välja för att göra så litet klimatavtryck som möjligt, och var köper du det? Hur kan du tänka för att kombinera nya och gamla material vid renovering? Hur säkerställer du att en hantverkare har rätt kompetens för jobbet och hur kan ett avtal med denne se ut? Konsult Linnéa delar med sig av sina erfarenheter och ger praktiska råd för hur du tar hand om ditt hus på bästa sätt.

 

Fråga en byggnadsantikvarie
– Jessica Jönsson, stadsantikvarie, Helsingborgs museum och Linnéa Stolle, byggnadsantikvarie/konsult, Restaurera
Ställ dina frågor om just din villa, ditt radhus eller din lägenhet till de båda byggnadsantikvarierna!