Jazz i Helsingborg: Shalosh

19 maj 2023, 19:00 - 20:30

19 maj
Jazz i Helsingborg: Shalosh

Shalosh kommer från Israel och har växt upp med breakbeats och musik från bland annat Nirvana. Det har gjort att musiken de skapar är starkt förknippad med detta. Man kanske kan kalla deras genre för jazzrock, fast med helt andra ingredienser och attityd än jazzrocken från 1970-talet. I vår kommer trion till Dunkers kulturhus för att bjuda på sin säregna musikaliska värld.

Shalosh har en betydligt punkigare attityd med mycket push framåt där trummorna driver på i rockiga beats med öppen hi-hat. Känslan är viktigare än taktartsbytena och de virtuosa vändningarna, vilket inte hindrar dessa tre grymma musiker att verkligen spela ut på scenen.

Shalosh har spelat tillsammans sedan 2014. Bandet består av Gadi Stern på piano och klaviaturer, David Michaeli på bas och Matan Assayag på trummor. Här finns ett enormt driv och ett rivande av musikaliska gränser. De flesta låtarna, som de har skrivit tillsammans, tar gott om tid på sig och det hinner hända mycket. Vid sidan av den starka energin finns också många lyriska stunder, där man som lyssnare kan vila och musikerna får visa andra förmågor.

Arrangör är Jazz i Helsingborg. Arrangemanget genomförs med stöd från kulturnämnden i Helsingborgs stad.

Entrépris för medlemmar i Jazz i Helsingborg 180 kronor. Entrépris med Kulturkortet 180 kronor. Fri entré för barn och unga under 18 år.

Köp biljetter här (Tickster).

Jazz i Helsingborg: Shalosh

  • 19 maj 2023, 19:00 - 20:30
  • Längd: 2 timmar
Tillgänglighet på platsen
  • Handikapptoalett
  • Hiss/ramp

Pris

  • Standard: 230 kr
  • >Studenter: 100 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta