Kvällskonsert: Jonas Egholm & Absalon String Quartet

17 mars 2024, 18:00 - 19:50

17 mar
Kvällskonsert: Jonas Egholm & Absalon String Quartet

Välkommen till konsertkväll med gitarrfenomenet Jonas Egholm och det prisbelönta Absalon String Quartet. Denna energifulla och virtuosa konsert markerar avslutningen på gitarrfestivalen på Dunkers kulturhus 2024.

Jonas Egholm: En Stjärna på den Internationella Gitarrscenen
Jonas Egholm, känd för sin exceptionella talang som gitarrist, har uppträtt över hela världen, från Tyskland till Japan. Han startade sin framträdande karriär redan som tioåring och har sedan dess vunnit fler än 15 prestigefyllda musiktävlingar, inklusive första pris i International Guitar Festival José Tomás Villa de Petrer 2020. Hans debutalbum Guitar Recital släpptes i maj 2022.

Absalon String Quartet: Framtidens Kammarmusikstjärnor
Absalon String Quartet, bestående av Thera Ortved och Andreas Larsen på violin, Alva Rasmussen på viola, och Olga Chwaszczewska på cello, har snabbt etablerat sig som en av de mest lovande unga stråkkvartetterna.

Ensemblen startade 2020 och har redan en meritlista som inkluderar flera förstaplatser i internationella tävlingar, i Rued Langgaard Competition 2021 och i Danska Radio P2:s Kammarmusiktävling 2023. Samma år fick de även ta emot det ärofyllda Leonié Sonnings Talent prize och har därefter gjort framträdanden på flera internationella festivaler. En högaktuell kvartett i början av en mycket lovande karriär som studerar för Tim Fredriksen vid Det Kongelie Danske Musikkonservatorium.

När: 17 mars 18.00-19.50
Var: konsertsalen
Entré: 270 kronor ord pris, Kulturkortet 220 kronor, student 190 kronor, ingår i festivalpass 750 kronor