Kulturligg: Slumberland – en virtuell godnattsaga

30 november 2023, 19:00 - 20:00

30 nov
Kulturligg: Slumberland – en virtuell godnattsaga

Föreställ dig en plats bortom kosmos där världens alla rastlösa själar samlas precis innan de somnar. En plats där du kan dra ner på bruset från våra digitala liv och istället ställa in dig på en frekvens som tillåter dig att uppleva en djup anslutning med andra människor. Finns det en sådan plats? Och om det gör det – har vi ens rätt till att sakta ner och att återta vårt fokus i dagens click bait-ekonomi? VR-upplevelsen Slumberland bjuder in dig att ta den risken… Evenemanget ingår i konceptet Kulturligg.

Slumberland är en VR-föreställning som reser bortom vårt kosmos, till en plats för kollektiv vila och reflektion. Härifrån vittnar publiken om berättelser från jordens sömnlösa ungdomar, allt medan de får besöka och vandra genom främlingars sovrum, fånga fallande stjärnor som bär på små berättelser och framför allt utforska nya dimensioner av empati som kan uppstå bortom det fysiska rummets dynamik.

Föreställningen har endast 12 platser och ges på engelska. Slumberland är skapad av Bombina Bombast och Lost in Time.

Om Kulturligg
För dig som är trött eller känner dig sugen på en annorlunda upplevelse. Dröm dig bort till jazzens New Orleans i vår utställning Jorden runt på 80 souvenirer, njut av ett ljudverk byggt på Skånes skiftande landskap eller lyssna på den virtuella godnattsagan Slumberland. Tre evenemang med en gemensam nämnare – du ligger ner. Kulturligg, alltså.

När: 30 november 19.00–20.00
Var: Teatersalen
Entré: 195 kronor, 155 kr med Kulturkortet

Kulturligg: Slumberland – en virtuell godnattsaga

  • 30 november 2023, 19:00 - 20:00
  • Längd: 1 timme

Pris

  • Standard: 195 kr

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta