Kvällskonsert: Łukasz Kuropaczewski

16 mars 2024, 19:00 - 20:40

16 mar
Kvällskonsert: Łukasz Kuropaczewski

14-17 mars är det dags för Helsingborg Guitar Festival 2024. Under en av kvällskonserterna får du möta en av världens främsta klassiska gitarrister. Łukasz Kuropaczewski har med sin enastående teknik och kraftfulla uttryck gjort sig känd som en av gitarrvärldens starka stjärnor.

I programmet framför han älskade och välkända stycken av bl.a. M. Llobet och A. Tansman och bjuder därtill in lyssnaren till en ny klangvärld som skapats i nära samarbete mellan Łukasz och några av samtidens mest spännande kompositörer.

Łukasz Kuropaczewski, en internationellt erkänd konsertgitarrist, har vunnit beröm från kritiker som Washington Post för sin imponerande scennärvaro och uttrycksfulla musikalitet. Hans expertis inom klassisk gitarr och hans roll som en framstående solist och kammarmusiker har lett honom till välkända konserthus och musikfestivaler i länder som Frankrike, Spanien, Tyskland, och USA.

Łukasz är speciellt känd för sina uruppföranden av gitarrkonserter, nyligen framträdande med Marseilla Opera Orchestra. Hans unika stil och tekniska förmåga har inspirerat många samtida kompositörer, vilket resulterat i skapandet av anmärkningsvärda verk såsom Acequias av M. Neikrug och Triptych Sonata av K. Meyer.

Som en uppskattad pedagog, delar Łukasz sin kunskap vid Graz universitet i Österrike och vid Academy of Music i Poznan, Polen, och är en eftertraktad lärare för masterclasses världen över. Łukasz Kuropaczewski spelar på en Julian Dammann-gitarr med Savarez Alliance Forum-strängar.

När: 16 mars 19.00-20.40
Var: konsertsalen
Entré: 270 kronor ordinarie pris, Kulturkortet 220 kronor, student 190 kronor, ingår i festivalpass 750 kronor.