INSTÄLLT! Livet med CP–skada med Lovisa Fransson

INSTÄLLT! Livet med CP–skada med Lovisa Fransson

Inställt med anledning av de skärpta Covid-19-restriktionerna. Kontakta entré/ biljettcentral för frågor om biljetter.

En föreläsning med Lovisa Fransson. Lovisa Fransson har mött många fördomar, blivit behandlad som ett litet barn och ignorerats vid läkarbesök. Nu vill hon öka kunskapen i samhället och slå hål på fördomar om CP-skador.

Under föreläsningen delar Lovisa med sig av sitt liv med CP-skada och alla de vägskäl hennes föräldrar ställdes inför redan på BB. Hur hon, tack vare sin familj, vågat prova på olika saker i livet och känlsan som infinner sig när hon lyckas med något nytt. Lovisa har förmågan att lyfta möjligheter, bräcka fördomar och minska oron inför framtiden.

När Lovisa Fransson föddes kom navelsträngen ut före henne vilket gjorde att hon fick syrebrist och var på väg att stryka med. På så sätt fick Lovisa sin CP-skada. Våren 2014 började Lovisa föreläsa om detta i ett försök att slå hål på fördomar och sprida kunskap.

Samarbetspartners: Frösunda personlig assistans

Plats: Konsertsalen

Fri entré. Biljett hämtas i entrén eller laddas ner via Helsingborgs kulturbutik.

Giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation ska kunna uppvisas vid inpassering.

Ingår i Tema funktion 31 januari–5 februari
Välkommen på en färgsprakande vecka på Dunkers kulturhus. Under denna vecka har du möjlighet att få nya perspektiv genom en mängd kulturuttryck med tillgänglighet i fokus. Kom precis som du är och upplev teater, dans, musik, utställningar, föreläsningar och workshops. Vi avslutar veckan med öppet hus. Hela programmet.

  • Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • 1 februari 2022, 18:00 - 19:00