Lunchföreläsning: Surtantens syrande – fermentering?

Lunchföreläsning: Surtantens syrande – fermentering?

I alla tider har människan konserverat mat med hjälp av bakterier och andra mikroorganismer. Processen heter fermentering och gör maten både smakrik och hälsosam. Under den här föreläsningen berättar Jenny Neikell mycket om de fascinerande mikroorganismerna och allt gott de gör för oss människor, framför allt på tallriken, men även i kroppen.

Föreläsningen avslutas med provsmakning där du får stifta bekantskap med spännande smaker och dofter.

Med Jenny Neikell författare till flera böcker om fermentering. Hon driver även företaget Surtantens syrade.

Plats: Atriet

Fri entré.

Kombinera din lunch med en smakfull föreläsning på 45 minuter och 15 minuter frågestund. Garanterat högt näringsvärde för ditt sinne och välmående. Efter föredraget har du möjlighet att ställa frågor. Våren bjuder på inte mindre än tre tillfällen med nyttiga föreläsningar på temat miljö, mikroorganismer och gröna kakor.

  • Dunkers kulturhus, Atriet, entréplan
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • Vuxen: Gratis
  • Barn: Gratis
  • Student: Gratis
  • 13 mars 2019, 12:00 - 13:00