Malmö Opera: Marguerite – en dans med djävulen

20 april 2023, 19:00 - 20:50

20 apr
Malmö Opera: Marguerite – en dans med djävulen

Goethes dramer om Faust tillhör den europeiska litteraturens allra största klassiker. I en helt ny turnéföreställning i gränslandet mellan opera och musikal presenterar Malmö Opera Faust och hans älskade Marguerite. Rickard Söderberg har skrivit manus samt sångtexter och spelar självaste djävulen i föreställningen som ges vid två tillfällen på Dunkers kulturhus under våren.

Biljett

Pris med Kulturkortet 260 kronor.

Köp biljett

Marguerite bygger på den så kallade Urfaust – Johann Wolfgang Goethes första utkast till sitt livs stora epos, skrivet på 1770-talet. Manuskriptet var länge försvunnet, men efter Goethes död hittades en kopia i hans vän Luise von Göchhausens hus, nedtecknad med hennes handstil.

I den här versionen av Faust ställer Malmö Opera sig frågan om det kanske var Luise och inte Goethe som avslutade en av vår tids största berättelser. Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien både som medspelare, berättare och regissör. Tio artister sjunger och spelar fram den täta berättelsen i en kammarföreställning där alla kan göra allt och gränsen mellan sångare och musiker suddas ut.

Förvänta dig en fantastisk ensemble, en spännande iscensättning och en överraskande föreställning fylld av dramatik och komik. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundraden. I rollistan finns välkända namn som Rickard Söderberg, som också skrivit manus och sångtexter, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg. För regi och koreografi svarar Melker Sörensen.

Total längd inklusive paus: ca 1 h 50 minuter
Akt 1: ca 50 min
Paus: ca 20 min
Akt 2: ca 40 min

Bokning

Biljetter till den 19/4 bokar du här

Biljetter till den 20/4 bokar du här

Entrépris 330 kr. Pris med Kulturkortet 260 kr.

Malmö Opera: Marguerite – en dans med djävulen

  • Längd: 2 timmar
Tillgänglighet på platsen
  • Handikapptoalett
  • Hiss/ramp

Pris

  • Standard: 330 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta