Helsingborgs museum bjuder in till en föreläsningsserie, öppen för alla, med tema kring byggnader, trädgård, landskap och hållbar resursanvändning. Det blir sju tillfällen under vinter och vår på Fredriksdal museer och trädgårdar. Mat och klimat är den sjunde och sista tillfället.
Vad vi äter påverkar klimatet. Men det finns sätt att äta mer hållbart. Historiskt har hållbarhet varit en paradgren inom mat- och hushållning. Catharina Nilsson är guide och utvecklare på Helsingborgs museum. Hon jobbar bland annat med gruppbesök och har ett stort intresse för historia, natur och hållbarhetsfrågor. Inför denna föreläsning har hon blickat bakåt och lyfter fram hållbara mattips från framförallt beredskapstiden.
Macka och kaffe står framdukat från klockan 17:30.
Evenemanget äger rum på Kulturmagasinet på Fredriksdal museer och trädgårdar, mötesrummet Terrakotta. Ingång till området sker genom porten vid stora parkeringen, Gisela Trapps väg 1.
Föreläsningarna är en del av Helsingborgs museums satsning på ett kunskapscentrum för byggnadsvård och kulturmiljö.