Miriam Aïda – Pieces

29 februari 2024, 19:00 - 20:50

29 feb
Miriam Aïda – Pieces

Miriam Aïda och hennes band utforskar en mångfald av Afro-musikens uttryck för att korsbefrukta, förena och experimentera. Genom att omforma det bekanta strävar de efter att finna nya perspektiv i sina tolkningar av artister som Beyoncé, Nina Simone, Silvio Rodríguez, H.E.R, Gilberto Gil, Stevie Wonder och Gil Scott-Heron. En rik palett av rytmer, språk och kontraster presenteras – brett, smalt, småskaligt, mustigt, innerligt och hoppfullt.

Rytmerna har sina rötter i den transatlantiska slavhandeln och har blomstrat i städer som New Orleans, Kingston, Havanna och Salvador. Dessa vackra uttryck har gemensamma rötter som sträcker sig över hela planeten.

Genom genrer som Jazz, R&B, Roots Reggae, Samba-Soul, Afoxé, Kubansk Rumba och Gospel, representerar musiken motståndskraft och en stark röst för frihet och jämlikhet. Det är ett verktyg som bygger gemenskap och identitet genom stolthet och styrka, omfattande både rötter, framtid, smärta och livsglädje.

Miriam Aïdas senaste album anses vara hennes mest kraftfulla hittills. Hon och hennes band har skapat en genuint antirasistisk platta som svänger intensivt. Enligt Alexander Agrell på Sydsvenskan blev albumet ”Pieces” väl mottaget av kritikerkåren, som hyllade det och gav det höga betyg. Med rötter i både Sverige och Marocko bygger Miriam broar till sin publik från scenen, överskridande gränser som nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Upptäck en intim, ärlig och alltid groovy upplevelse

På scen:
Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarr
Simon Petersson – kontrabas
Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk

Bild: David Pahmp

När: 29 februari klockan 19.00, dörrarna öppnar 18.45
Var: konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré:
Ordinarie 230 kr
Medlem i Jazz i Helsingborg 180 kronor
Kulturkortet 180 kronor
Studerande 100 kronor
Barn under 18 år fri entré