Ola Salo och Per Tengstrand

Ola Salo och Per Tengstrand

En favorit i repris på en av besökarnas mest minnesvärda och bejublade konserter i Dunkers historia. Ola Salo (The Ark) och Per Tengstrand (pianovirtuos) återförenas på scenen för att bjuda på en härlig och färgsprakande blandning av nytt och gammalt material, en hel del pop från The Ark och klassiskt från Mozart. Den speciella dynamiken de två småländska artisterna emellan utlovar en unik och hjärtlig upplevelse med glimten i ögat.

Per Tengstrand har studerat piano för bland andra Hans Pålsson, Dominique Merlet, Dominique Weber och Romuald Sztern. Bland ett otal internationella priser märks främst förstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland 1997. Idag är han en internationellt aktiv konsertpianist, bosatt i Princeton, New Jersey med sin hustru.

Ola Salo är mest känd som frontfigur och sångare i The Ark där han skrev i stort sett all text och musik. 2008–2009 spelade Salo huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar vid Malmö Opera och Musikteater. Till denna uppsättning stod han själv för nyöversättningen av librettot. 2014 var Ola Salo en av deltagarna i den femte säsongen av Så mycket bättre i TV4.

En konsert i samarbete mellan Helsingborg Classical Music Festival, Dunkers kulturhus och Kulturhotellet.

Konserten ingår i DUNKERS BIG 5 som presentar kända och etablerade artister.

På grund av stort intresse har vi satt in extrakonsert 3 november 15:00.

Plats: Konsertsalen

Entré: 350 kronor, 295 kronor med kulturkort

Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i receptionen.

  • Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • 3 november 2018, 18:00 - 20:00