search error_outline

Rollen vi ärvde – S.O.J

6 oktober 2022, 19:00 - 20:10

6 okt
Rollen vi ärvde – S.O.J

Ett kammarspel om förväntningar, oskrivna regler, krav, skuld och skam. Rollen vi ärvde är en personlig och intim resa över hundra år. Det handlar om bil- den av flickor som den sjöngs i visor och lästes i böcker, i skolan och i hemmet. Det handlar om hur vi växt upp och förändrats med tiden. Med humor och allvar reflekterar över vår egen generations bild av kvinnan, över de kvinnoideal vi växt upp med, över de förebilder som format oss och över oss själva som mer eller mindre ofrivilliga medspelare.

”En av de vackraste visor jag visste som barn var den om liten Karin. Kungen åtrådde henne men straffade hennes nej med döden. En sång så vacker och vemodig att jag först som vuxen insåg vad den verkligen handlade om. Hur många sånger och sagor har vi inte sjungit, hört och läst utan att reflektera över synen på man och kvinna?”

Medverkande på scen:

  • Sara Ekman är dansare, regissör och koreograf. Hon är utbildad på balettakademin och har sedan dess arbetat på platser som London och Köpenhamn . Här i Sverige har hon koreograferat och dansat på bland annat Malmö Opera, Malmö stadsteater och Helsingborg stadsteater.
  • Sofia Söderberg är en mångsidig musiker och sångerska. Hon utbildade sig först till organist och cellist och har framför allt profilerat sig som dirigent inom vokalmusik. För sina djärva musikaliska tolkningar, sin skarpa intonation och fängslande närvaro har hon belönats med priser och utmärkelser världen över.

Datum och tid: 6 oktober klockan 19:00

Plats: Teatersalen

Entré: 150 kronor, student/ pensionär 120 kronor

Rollen vi ärvde – S.O.J

  • 6 oktober 2022, 19:00 - 20:10
  • Längd: 1 timme

Pris

  • Standard: 150 kr
  • Pensionär (över 0 år):: 120 kr
  • Studenter: 120 kr

Arrangör

Dunkers kulturhus