search error_outline

Running home for Christmas

3 december 2022, 19:00 - 20:30

3 dec
Running home for Christmas

Anderas Eldeen och Daniel Eriksson möts för fjärde året i rad i en intim julkonsert. I Running home for Christmas är närheten till publiken i centrum. Det är en musikalisk vinterresa som färgas av sångarnas personliga sångbakgrunder inom soul och jazz samt deras gemensamma erfarenhet från Europas musikalscener. I den här vinterkonserten backas de upp av Anders Juhlin vid flygeln.

Konserten rymmer både kända och mindre kända sånger med anknytning till vintertiden. Vissa av dem i delvis nya arrangemang och tappningar med målsättningen att lysa upp decembermörkret med en härlig musikalisk upplevelse. Förvänta dig allt från Chestnuts Roasting till svenska julklassiker, Joni Mitchell med flera. Daniel och Andreas samarbete och vänskap är sprunget ur de senaste årens succéer och utsålda föreställningar. Som exemplen kan nämnas Jesus Christ Superstar in Concert.

Andreas Eldeen är Malmöartisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Sommaren 2022 var han aktuell i Sunset Boulevard på Jyske Opera och återvände återigen till Malmö Opera i Så som i himmelen.

Daniel Eriksson debuterade som artist för över 20 år sedan och har via Scenskolan i Göteborg gjort sig en internationell musikalkarriär där han uppburit titel- och huvudroller i Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon och RENT, för att nämna några. Efter flitigt spelande på teatrar och operahus runt om i Europa återkom han 2018 till scenerna i Sverige. Han sågs senast på Malmö Opera i Skönheten & Odjuret 2019/20 samt i Sound of Music 2021/22. Under våren 2022 sågs han även i Matilda the musical på Det Kongelige Teater i Köpenhamn samt som Karl Oskar i Kristina från Duvemåla på Malmö Live.

Datum och tid: 3 december klockan 19:00–20:30

Plats: Konsertsalen

Entré: 350 kronor, 290 kronor med Kulturkortet och för studerande. Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

Running home for Christmas

  • 3 december 2022, 19:00 - 20:30
  • Längd: 2 timmar

Pris

  • Standard: 350 kr
  • Studenter: 290 kr

Biljettyper

Med Kulturkortet 290 kr

  • Sittande

Arrangör

Dunkers kulturhus