INSTÄLLT! Schablonmålningskurs på Fredriksdal

INSTÄLLT! Schablonmålningskurs på Fredriksdal

Schablonmålning är en teknik med anor från medeltiden. Fredriksdal museer och trädgårdar satsar på byggnadsvård och anordnar en kurs där du får testa på att schablonmåleri. Här får du lära dig mer om färgtyper och vilka materialval som lämpar sig bäst för tekniken.

Med schablonmålning kan du piffa till ditt hem med fina mönstermålningar på väggar inomhus och utomhus, på golvet men också på rullgardiner och dina möbler. Lär dig mer om den gamla tekniken och vad som gäller beroende på vilka ytor du målar. I den här kursen går man igenom vad som är viktigt att tänka på och hur du ska gå tillväga för bästa resultat.

Schablonmåleri är ett traditionellt sätt att åstadkomma upprepande figurer eller mönster. Det ger möjlighet till stor variation och tillåter dig att skapa något helt unikt. Redan under den sena medeltiden målade man med hjälpa av schabloner, men det var först under 1800-talet det blev vanligt även i enklare hem. Ibland schablonmålade man hela väggar, men ofta bara en bård runt taket.

Kursledare är Maria Attström som har lång erfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning och form. Hon driver företaget Econyans som fokuserar på måleri med hållbara tekniker och material.

OBS! Eventet inställt!

Tid: 29 juni klockan 09:00-13:00
Plats: Hemslöjdshuset på Fredriksdal
Pris: 600 kronor per person

Boka din plats via Helsingborgs kulturbutik.

  • Fredriksdal museer och trädgårdar
  • Gisela Trapps väg 1
  • 254 37
  • Helsingborg
  • 29 juni 2022, 09:00 - 13:00