Små sånger för stora hjärtan – Workshop för musiklärare

Små sånger för stora hjärtan – Workshop för musiklärare

Denna workshop riktar sig till dig som jobbar som musiklärare på särskola, dagligverksamhet eller annan estetiskverksamhet. Under kvällen kommer Tobias dela med sig av sina tankar kring hur han arbetar med musikskapande och hur man kan inkludera elever i processen. Vi kommer även ta tillfället i akt när vi samlat andra inom samma gebit att hålla en diskussion. Det blir ett tillfälle för utbyte av idéer och kontakter.

Tobias Svärd arbetar till vardags som musiklärare på Valdemarsro Gymnasium som är en gymnasiesärskola i Malmö. Utifrån erfarenheter från detta jobb i kombination med ett stort intresse för att skriva musik har Youtube-kanalen ”Små Sånger För Stora Hjärtan” kommit till liv där syftet är att skapa sånger som är enkla utan att behöva vara barnsliga. Sånger som är skrivna för att kunna sjungas i kombination med TAKK (Tecken som Alternativ & Kompletterande Kommunikation) för att på sätt öppna upp för mer delaktighet och ökad tillgänglighet. Sånger som bland annat även resulterat i en sångbok och läromedel utgivet av SPSM (Specialpedagogiska Skolmyndigheten) samt nått över en miljon visningar på Youtube.

Plats: Gummistöveln. Samling i foajén.

Datum och tid: 31 januari klockan 18:00–20:00

Målgrupp: musiklärare
Boka hos: matilda.dahl@helsingborg.se
Längd på arrangemanget: 2 timmar
Antal platser: 10 platser

Ingår i Tema Funktion 31 januari–5 februari
En vecka kulturuttryck med tillgänglighet i fokus. Kom precis som du är och upplev teater, dans, musik, utställningar, föreläsningar och workshops.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

  • Dunkers Kulturhus
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • 31 januari 2022, 18:00 - 20:00