Söndagsscen: Fields of tender – Dalija Acin Thelander

22 oktober 2023, 13:00 - 16:00

22 okt
Söndagsscen: Fields of tender – Dalija Acin Thelander

Fields of tender är en dansföreställning skapad för barn med speciella behov. Föreställningen bjuder in publiken att lekfullt utforska en fantasivärld inspirerad av ömhet, tillgivenhet och kärlek. Interaktiva videoprojektioner, musik och dans bjuder in till nyfikenhet och skapar samtidigt en plats där man kan slappna av och bara få vara.

Biljett

Entré: 70 kronor (inklusive serviceavgifter)

Köp biljett

Koncept, koreografi och design: Dalija Acin Thelander
I samarbete med och framförd av: Noha Hellwig, Jimmie Larsson, Dalija Acin Thelander
Musik: Thomas Jerker
Digital animation: Filip Mikic

Det händer mycket just nu med den konstnärliga forskningen för den här målgruppen och i det arbetet är Dalija som konstnär och forskare mycket intressant. Hon vågar utmana scenrummets regler och begränsningar utifrån att hela tiden sätta de funktionsvarierades behov först. – Matilda Dahl, innehållsansvarig Dunkers kulturhus.

När: 22 oktober klockan 13.00-16.00
Var: Teatersalen
Entré: 70 kronor (inklusive serviceavgifter)

Primär målgrupp

Barn med fysiskt funktionshinder upp till 10 år.
Barn med autism, ADHD, Downs syndrom mellan 2 och 5 år.

Tips

Kombinera gärna besöket med utställningen IKONER producerad av Glada Hudik teatern som kommer att visas på Sundstorget 9 september–31 oktober 2023.

Om Dalija Acin Thelander

Dalija Acin Thelander är en koreograf, regissör och forskare. Hon är involverad i forskning kring interrelationella koreografiska praktiker och fokuserar på att skapa sensoriska dans- och performence-upplevelser för bebisar och barn med speciella behov. Hon har skapat flera föreställningar för bebisar som har gästat både Kina, Singapore, Japan och delar av Europa. Hon har även presenterat sitt arbete i ett flertal länder så som Hongkong, Korea, Macao, Brasilien och Sydafrika. Dalija har producerat två föreställningar för den Kungliga Operan i Stockholm och har vunnit både Assitej international artistic Exellence award 2021 och det prestigefyllda Expressens kulturpris Heffaklumpen 2023.

Söndagsscen: Fields of tender – Dalija Acin Thelander

  • 22 oktober 2023, 13:00 - 16:00
  • Längd: 3 timmar

Pris

  • Standard: 70 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta