Lovföreställning: Kiseldalen – Kompani Giraff

31 oktober 2023, 13:00 - 13:30

31 okt
Lovföreställning: Kiseldalen – Kompani Giraff

En del av Söndagsscen.

Följ med på en cirkusutflykt till en ny plats där saker verkar ha minnen och kan tämjas. Två jonglörer möts mitt emellan dröm och verklighet. Föremål vaknar till liv på en plats där tiden går fortare än vanligt. Med fötter som kastar och fångar sätts magiska kedjereaktioner i gång. Familjeföreställning för barn från tre år.

I föreställningen Kiseldalen bjuds du in till en värld fylld av finurligheter och akrobatiska experiment som kan förvandla omgivningen. Det är en cirkusföreställning fylld av upptäckarglädje som tar med publiken på ett abstrakt och lekfullt äventyr. Den visuella och lekfulla formen som utgår från cirkus, koreografi och objektmanipulation passar alla oavsett ålder eller språkkunskaper.

Färgsprakande cirkus för ögat. Detta är för hela familjen, luta er tillbaka och låt er hänföras. – Matilda Dahl, innehållsansvarig Dunkers kulturhus.

När: 31 oktober klockan 13.00-13.30 och 15.00-15.30
Var: Teatersalen
Entré: 70 kronor (inklusive serviceavgifter)

På scen: Lisa Angberg och Petter Wadsten
Regi: Axel Adlercreutz
Musik: Olle Hemmendorff
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Mask: Matilda Bragner

Här köper du biljetter till föreställningen klockan 13.

Här köper du biljetter till föreställningen klockan 15.

Målgrupp

Familjeföreställning från 3 år.

Om Kompani Giraff

Kompani Giraff gör föreställningar utifrån ungas perspektiv och tron på barnets förmåga att ta till sig komplexa ämnen. De utforskar allvaret i leken med ett respektfullt och nyfiket tilltal. Deras övertygelse är att cirkusen som konstform har en stor potential att nå ut till nya publikgrupper genom att bryta språkliga och kulturella barriärer. Kompaniet har sina rötter i början av millennieskiftet med den legendariska varietén Salong Giraff på Orionteatern i Stockholm. En av de kreativa krafterna bakom showen, cirkusartisten Viktoria Dalborg, bestämde sig för att fortsätta arvet och bildade Kompani Giraff. Hon slog sig ihop med magikern Axel Adlercreutz och modedesignern Sus Soddu. Tillsammans med en handplockad ensemble skapar de tre konstnärliga ledarna unika föreställningar med den visuella elegans, mjuka magi och finurliga koreografi som idag är signumet för Kompani Giraff.

Lovföreställning: Kiseldalen – Kompani Giraff

  • Längd: 30 minuter

Pris

  • Standard: 70 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta