Söndagsscen: Lilla jag och drakarnas drottning – Bland drakar och dragqueens

8 oktober 2023, 15:00 - 15:30

8 okt
Söndagsscen: Lilla jag och drakarnas drottning – Bland drakar och dragqueens

Lilla jag och drakarnas drottning är en unik blandning mellan glamourös dragshow, levande musik och barnteater som har gjort succé på Konserthuset Stockholm. Föreställningen är ett spännande äventyr fullt av levande klassisk musik, egenskrivna sånger, fartfyllda rörelser, interaktiv dramatik och fantasifull kostym som engagerar både barn och vuxna. För barn 3–8 år.

Biljett

Entré: 70 kronor (inklusive serviceavgifter)

Köp biljett

I varje steg av handlingen bjuds publiken in att sjunga, dansa och kliva in i berättelsen på olika sätt. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om att våga vara den man är. Musikalen gestaltas av den kända dragshowartisten och skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson), ackompanjerad av levande musik. Den är regisserad och skriven av författaren och regissören Petter Wallenberg. Båda har även skrivit sångtexter.

Lupuskvintetten består av fem blåsmusiker som har spelat ihop sedan 2015. De började med den traditionella musiksagan om Peter och vargen, och därefter har de fortsatt att spela tillsammans och agera med stor musikalisk inlevelse. De har gått vidare med att skapa en helt egen föreställning med musik hämtad ur Peer Gynt-sviten av Edward Grieg. De spelar även ett schlagerprogram med musik från 30- och 40-talen med sångaren Björn Elmgren.

När: 8 oktober klockan 15.00
Var: Teatersalen
Entré: 70 kronor (inklusive serviceavgifter)

Regissör och manusförfattare: Petter Wallenberg
Skådespelare och artist: Inga Tvivel (Jan Ericson)
Musikkompositör: Jonas Drejholt
Sångtexter: Petter Wallenberg, Jan Ericson, Jonas Drejholt
Medverkande i Lupuskvintetten: Lovisa Stenberg – tvärflöjt, Britta Holger – oboe, Fredrik Stenberg – klarinett, Johanna Hedlund – valthorn, Olivia Brisvall Rydquist – fagott

Målgrupp

För barn mellan 3 och 8 år.

Om artisterna

Bland drakar och dragqueens är Nordens största dragshow-teatersällskap som framför sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer. Sedan 2017 turnerar de i hela Sverige. Artisterna Inga Tvivel, Tant Henrik och Björta är professionella skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan, Stadsteatern, samt utbildade lärare och pedagoger. De skapar färgsprakande scenkonst där dragshowens spektakulära kostymer, glitter och glamour används som pedagogiska verktyg. Varje föreställning är en interaktiv kulturupplevelse som vidgar världen, lockar till läslust och låter fantasin flöda. Tillsammans med dem kan alla i publiken sjunga, dansa, skina som stjärnor och uttrycka sig fritt.

Söndagsscen: Lilla jag och drakarnas drottning – Bland drakar och dragqueens

  • 8 oktober 2023, 15:00 - 15:30
  • Längd: 30 minuter

Pris

  • Standard: 70 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta