Söndagsscen: Spöken på rymmen med Pygméteatern 

5 mars 2023, 15:00 - 15:35

5 mar
Söndagsscen: Spöken på rymmen med Pygméteatern 

En portvakt sitter varje kväll på sin stol och vaktar framför det gamla slottet. Men vad är det egentligen som han vaktar? Det är aldrig någon som kommer på besök och aldrig någon som lämnar slottet. Kan det vara spöken? Men … spöken finns väl inte på riktigt? Eller? Familjeföreställning från tre år.

Jodå, spöken finns det gott om i den här föreställningen från Pygméteatern. I slottet finns Busiga Harriet, Klumpige Knut och Lille Skraj. Fast egentligen är det bara två spöken som man behöver vara rädd för. Lille Skraj är liten och rädd för nästan allting. Han har inte blivit vuxen än och bor ofta i portvaktens väska. De andra spökena är ganska missnöjda med honom. Och just det, spökena får aldrig slippa ut från slottet, för tänk vad som skulle hända om de kom ut till oss andra. Spökena skulle skrämma livet ur både barn och vuxna och ingenting skulle bli som förut …

Pygméteatern arbetat med dockteater sedan 1976. De var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige. De gör berättelser mestadels för barn. Med tiden har Pygméteatern skapat sin alldeles unika stil där de blandar skådespelare, dockor, skuggor, masker och musik. Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken skapar de professionell barnteater som har turnerat över hela världen och som har vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

Söndagsscen: Spöken på rymmen med Pygméteatern 

  • 5 mars 2023, 15:00 - 15:35
  • Längd: 35 minuter
Tillgänglighet på platsen
  • Handikapptoalett
  • Hiss/ramp

Pris

  • Standard: 60 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Teatersalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Show on map