Summer Concert QICA Loopi

12 juli 2024, 18:00 - 21:00

12 jul
Summer Concert QICA Loopi

Kom och upplev Söderscen Summer Concerts på Furutorpsplatsen i Helsingborg! Dessa evenemang är kurerade av den lokala konstnären och musikproducenten Paul Khadra, och bjuder på de bästa sommarvibbarna och beatsen med framträdanden från talangfulla lokala och regionala artister.

Fri entré

QICA
The best pop music often emerges when artists dare to break the rules, something that QICA has shown she is not afraid to do. From the heart, from own experiences and with a feeling of wanting to say something with his music, the Helsingborg artist QICA releases songs about social justice, relationships, true love and flirty club nights. Broad pop? Soul searching R&B? Soul? It is difficult to place QICA in any compartment, so it is foolish to try.
https://www.youtube.com/channel/UC7Sa8ft1INV38-MwSBjTbDw
https://www.facebook.com/iamqica/
https://music.apple.com/us/artist/qica/1373755832
https://open.spotify.com/artist/1CCNxO6DjUjW3gQiwD4RTp?si=3f2w1eSeQoqAAjSC_V_SfQ
https://soundcloud.com/user-673249552

Loopi
Louise Andersson – Loopi – är artist och låtskrivare, 28 år med bakgrund av att studera och utöva musik sedan mellanstadiet i skolan. Från Kvidinge till att välja musiklinjen på Nicolaiskolan i Helsingborg, där spela i band blev större delen av det musikaliska spåret. Kort efter att gymnasietiden var slut så släppte hon sitt första album “LOOP” med 12 spår producerat av David Teymouri. Hela processen avslutades med releasefest och det skapades även en musikvideo till en av låtarna. Vägarna har sedan lett in på den större bilden och musikbranschen i stort. Loopi blev upplockad att delta i “Major Tom” – en musikutbildning för artister och producenter i Helsingborg under två år. Andra steget blev att läsa en kurs inom musikjuridik på Linnéuniversitetet. När kursen avslutades pendlade hon sedan från Skåne till Göteborg och studerade musikbransch, turnéplanering och låtskrivning på Artist Academy. Studerandet utökades med musikproduktion, mixning samt låtskrivande och individuell utveckling av artisteri som tog plats i Malmö på Glokala folkhögskola under två år på linjen Urban musik. Där är sista året inriktat på projektplanering och eget upplägg av artisteri. I Malmö plockade hon även upp många nya influenser av musik och träffade många likasinnade konstnärer. Louise flyttar sedan tillbaka till Helsingborg år 2023 och driver idag Hitmakerstudios – ett musikproduktionsbolag och studiokomplex på 150 kvm – tillsammans med Jesper “Jbeats” Lindberg som hon träffade på musikutbildningen “Major Tom” redan 2017. Där har hon spenderat en tid åt att skriva låtar till andra artister och utvecklas som låtskrivare, samt deltagit i och anordnat camps. Nu lägger hon större delen av tiden på att driva studion och att fokusera på sitt eget artisteri.
Vägen framåt som Loopi är inriktad på att släppa singlar och två ep i pop-rock/indie uptempo, något som kommer skilja en del från hennes tidigare släpp. Låtarna är samlade från år av olika sessioner med producenter som hon skapat långvariga kreativa band med. Här även i tankarna att fortsätta på spåret att sammanfläta ljud och bild med musikvideor. Bakgrunden till varför Loopi är dedikerad till musik rotad i hennes väsen, att brista ut i sång har alltid varit nära, något som hjälper henne sätta ton på känslor, uttrycka sig och ger en större mening i livet. Musiken är något som ger näring till själen och det skapar även kreativa nätverk att frodas i. Hon sjunger och skriver om äkta upplevelser och berättelser från kärlek och Livet.
https://open.spotify.com/artist/2KHpTRkpM37P6Ca2RUGOcp?si=O7jE4-j-S46Vn9P4QkZsuQ&nd=1&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2u2ITCDyqypZ1AF2DHrop7yXpL8fRUo5kAlth3-RZrDa8dT9s-mVTuC8w_aem_Acc1jnpyV9XW607WbcPE-hNNVgOlPnE22GuieRsLOFF0hWwoQAUoPWVALjvKYgrcQxkk_kAjQelHEDMg4is4BPuO
https://www.youtube.com/@loopichannel

Summer Concert QICA Loopi

  • 12 juli 2024, 18:00 - 21:00
  • Längd: 3 timmar

Plats

Furutorpsplatsen
Bryggaregatan
25227 Helsingborg

Visa på karta