Sveriges nationaldag – Friluftsmuseet 100 år

6 juni 2023, 10:00 - 16:30

6 jun
Sveriges nationaldag – Friluftsmuseet 100 år

Fira Sveriges nationaldag i försommargrönskan på Fredriksdals museer och trädgårdar. Välkommen till Helsingborgs stads officiella nationaldagsfirande – en folkfest för alla med högtidliga ceremonier och ett extra festligt program eftersom vi firar 100 år som friluftsmuseum. Det är fri entré för alla hela dagen.

Nationaldagen bjuder på scenprogram med högtidigliga tal, flaggutdelning, musikuppträdanden och nationalsång. På museiområdet mellan gårdar och gränder möter du föreningar från Helsingborg som berättar om sina verksamheter och bjuder på kunskap, smaker och hantverk. Här får du också ett smakprov på säsongens aktiviteter och kurser med museets pedagoger, kulturhistoriker och experter.

Missa inte heller premiären för vår nya utställning, Vi firar 100 år för framtiden, som berättar om Fredriksdals innehållsrika sekel år som friluftsmuseum. Här tittar vi närmare på varför Fredriksdal ser ut som det gör och hur vi tänker att det ska se ut i framtiden. Lekar och uppdrag med koppling till de olika decennier som utställningen gör nedslag i finns på plats.

När: 6 juni 10.00–16.30. Området är öppet till klockan 18:00.

Du som deltar på medborgarceremonin på Helsingborgs arena är välkommen att tåga med till Fredriksdal efteråt.

Firandet görs i samarbete med föreningar i Helsingborg, AMF och Inva Sam.

Sveriges nationaldag – Friluftsmuseet 100 år

  • 6 juni 2023, 10:00 - 16:30
  • Längd: 7 timmar

Plats

Fredriksdals museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta