Tänka och tala tillsammans – vardagsfilosofiskt samtal med Tulsa Jansson

Tänka och tala tillsammans – vardagsfilosofiskt samtal med Tulsa Jansson

”Tänka och tala tillsammans” är vardagsfilosofiska samtal där vi gemensamt och under ledning av Tulsa Jansson undersöker bekanta ord och centrala begrepp som stad och utveckling i en nyfiken dialogisk anda. Ingen förkunskap behövs annat än mod och nyfikenhet.
Syftet är att öva sig på att vara i dialog och utmana sina föreställningar om tillvaron. Vi hoppas på att bli lite klokare genom att ta del av andras perspektiv och dela med sig av egna och därmed få nya insikter. Samtal i helgrupp varvas med samtal i mindre grupper.
Vid detta tillfälle fördjupar vi oss i frågorna: Vad är utveckling och vad är dess förutsättningar? Vi undersöker utveckling som fenomen. Hur vet man att utveckling skett? När är utvecklings snarare inveckling? Kan avveckling vara utveckling? Kan utveckling vara att bevara? Vad är värdet av utveckling och vad verkar dess förutsättningar vara?
Om Tulsa Jansson: Filosofisk praktiker som arbetar med att föra ut filosofi och filosoferande utanför akademin. Återkommande gäst i Filosofiska Rummet P1, driver företaget Philosophy at work och grundat ideella föreningen Svenska sällskapet för filosofisk praxis. Håller filosofiska samtal på Dunkers sedan 2011 samt författare till ”Du har svaren! Filosofi till vardags” och ”Visdomshinder och visdomsnycklar”.

  • Helsingborgs Stadsbibliotek
  • Bollbrogatan 1
  • Helsingborg
  • 8 juni 2022, 17:30 - 19:00