Teaterutflykt med Spektra: Fattigfällan

Teaterutflykt med Spektra: Fattigfällan

Häng med till Helsingborgs stadsteater och upplev en gripande historia med djup förankring i verkligheten. För dig som är mellan 15-25 år.

Beata är en lagom framgångsrik egenföretagare i sina bästa år. Hon arbetar hårt, klapprar effektivt fram på sina businessklackar och lyfter en schysst lön varje månad. Hon har aldrig upplevt ekonomiska bekymmer. Aldrig varit i kontakt med socialen. Aldrig missbrukat. Aldrig haft några psykiska problem eller levt över sina tillgångar. Hon är som vem som helst.

Men när Beata blir sjuk kastas den trygga vardagen snabbt omkull. Hon hamnar i en mardrömslik utförsåkning nerför samhällets förrädiskt branta stup, jagad av ett växande skuldberg, oförstående läkare och villkorslösa socialsekreterare. Vad gör du när kroppen strejkar, företaget kraschat och du står ensam kvar utan mat i kylskåpet och pengar på fickan?

Fattigfällan är en drabbande historia och en kusligt aktuell skildring av ett land där allt kyligare politiska vindar blåser och både sjukskrivningar och arbetslöshetssiffror skjutit i höjden det senaste året.

Fattigfällan är baserad på den Augustnominerade romanen med samma namn, skriven av Charlotta von Zweigbergk. Pjäsen regisseras av Malin Stenberg som arbetat på teatrar och operahus som Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Dramaten och Folkoperan. Det är första gången hon jobbar för Helsingborgs stadsteater.

Samarbete mellan Helsingborgs stadsteater och Spektra.

Max 10 deltagare. Anmäl dig via e-post med ditt namn och mobilnummer till spektra@helsingborg.se, eller skriv DM till @Spektra_DKH på Instagram.

När du gjort anmälan får du en bekräftelse. Vi samlas klockan 18:00 i Spektras lokaler för fika och försnack innan vi gemensamt går bort till Helsingborgs stadsteater.

Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs stadsteater.

Pris: Gratis (Spektra bjuder på inträde)

Datum: 21 april 2022 klockan 19:00

  • Dunkers kulturhus, Spektra
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • Vuxen: Gratis
  • 21 april 2022, 19:00 - 21:00