search error_outline

Teaterutflykt med Spektra: Flugornas herre

26 oktober 2022, 18:00 - 21:40

26 okt
Teaterutflykt med Spektra: Flugornas herre

Följ med Spektra till Helsingborgs Stadsteater. Se föreställningen baserad på William Goldings dystopiska roman Flugornas herre. För dig 15-25 år.

En grupp tolvåriga pojkar flyr undan ett katastrofalt världskrig. När deras flygplan kraschlandar på en öde ö omkommer piloten och barnen lämnas åt sitt öde. Utan vuxna i närheten och den brutala verkligheten till trots försöker de hålla hoppet uppe, leka och utforska ön. När tiden går och hjälpen lyser med sin frånvaro börjar deras nya vardag präglas av den hårda fajten för överlevnad, vilket utmynnar i en grym och allt våldsammare maktkamp mellan barnen.

William Goldings dystopiska roman Flugornas herre som gavs ut 1954, mitt under Kalla kriget, räknas till en av den moderna litteraturens främsta och mest lästa. Det är en ständigt aktuell historia om etik och moral, godhet och ondska, liv och död. Vad händer med människors etiska kompass när de lever i kris eller står under extrema hot? Och hur ska vi navigera i en värld där förödande krig, konflikter och miljöförstöring kryper allt närmare?

I regissören Johan Paus händer blir Flugornas herre en skoningslös och kraftfull berättelse som inte väjer för de svåraste frågorna om våldets natur och gruppens mekanismer. Men visst kan vi ana en strimma av hopp mitt i det becksvarta mörkret. På Lillans scen ser vi inte mindre än elva skådespelare.

Fri entré i samarbete med Helsingborgs stadsteater.

Anmäl dig via e-post med ditt namn och mobilnummer till spektra@helsingborg.se, eller skriv DM till @Spektra_DKH på Instagram.

När du gjort anmälan får du en bekräftelse. Vi samlas klockan 18:00 i Spektras lokaler för fika och försnack innan vi gemensamt går bort till Helsingborgs stadsteater.

Pris: Gratis

Teaterutflykt med Spektra: Flugornas herre

  • 26 oktober 2022, 18:00 - 21:40
  • Längd: 4 timmar

Arrangör

Dunkers kulturhus