Teaterutflykt med Spektra: Gengångare

Teaterutflykt med Spektra: Gengångare

Häng med till Helsingborgs stadsteater och upplev skräck med glimten i ögat. För dig som är mellan 15-25 år som gillar när pulsen slår lite extra.

Året är 2022 och det spökar i de gamla dammiga kulisserna på Lillan. Det sägs att Ibsens odödliga klassiker Gengångare har spelats här på samma sätt och utan avbrott sedan världspremiären i Helsingborg 1883. Varje kväll upprepas replikerna om och om igen, varje gest är densamma. Så kommer det att vara tills jorden går under, om inte…

Nu har du chansen att se en helt ny version av pjäsen som blev en skandal när det begav sig. För Henrik Ibsen bröt helt ny mark med sin Gengångare och Helsingborgs teater var den enda teater som vågade sätta upp den. Efter premiären vallfärdade folk hit för att uppleva det skandalösa skådespelet som chockade publiken med sina tabubelagda teman.

Vintern 2022 låter vi den respektabla familjen Alving göra upp med minnena som hemsöker dem efter faderns död. Gengångare är en berättelse om det förflutna som förföljer oss. Om könssjukdomar, incest och kvinnors frigörelse i ett samhälle som styrs av manliga normer. Och om hur historien upprepar vare sig vi vill det eller inte.

Mer information på stadsteaterns webbplats.

Samarbete mellan Helsingborgs stadsteater och Spektra.

Max 10 deltagare. Anmäl dig via e-post med ditt namn och mobilnummer till spektra@helsingborg.se, eller skriv DM till @Spektra_DKH på Instagram.

När du gjort anmälan får du en bekräftelse. Vi samlas klockan 18:00 i Spektras lokaler för fika och försnack innan vi gemensamt går bort till Helsingborgs stadsteater.

Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs stadsteater.

Pris: Gratis (Spektra bjuder på inträde)

Datum: 10 februari 2022 klockan 19:00

  • Dunkers kulturhus, Spektra
  • Kungsgatan 11
  • 252 21
  • Helsingborg
  • Vuxen: Gratis
  • 10 februari 2022, 19:00 - 21:30