Väsenvandring

29 oktober 2024, 17:00 - 20:30

29 okt
Väsenvandring

Här på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg finns det mer än bara gamla gårdar och hus. När mörkret sänker sig över museiområdet kryper det fram magiska väsen ur de sagolika miljöerna. Den enda chansen att få en glimt av dem är att följa med på Väsenvandring 29–30 oktober. Vandringen rekommenderas för modiga barn från sex år och uppåt.

Det hör kanske inte till vanligheterna att spana efter varulvar, spöken och näcken mitt i Helsingborg. Men en gång om året öppnar vi upp grindarna efter mörkrets inbrott och bjuder in besökare att ta del av Väsenvandring. Under vandringen smyckar vi naturstigarna och lyser upp med marschaller, små brasor och gammaldags lyktor, precis som det såg ut förr i tiden.

Det här är en magisk vandring där skickliga berättare och underliga väsen tar dig med in i den svenska folktrons förtrollande och lite skrämmande värld. Vandringen tar små och stora förbi äng och skog, kärr och kullar på ett höstmörkt Fredriksdal.

Vandringen börjar var 10 minut från 17.00-20.30 och varar i cirka en timme.

När: 29–30 oktober 17.00–20.30
Plats: samlingsplats i huvudentrén
Biljetter: endast förköp via hbgkulturbutik.se, Dunkers kulturhus eller Kulturmagasinets reception på Fredriksdal. Biljetter släpps hösten 2024.
Pris: 180 kronor för vuxen, 80 kronor för barn och unga till och med 18 år

Väsenvandring

  • Längd: 4 timmar

Plats

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
254 37 Helsingborg

Visa på karta