Rampljus med sommarens bästa äventyr

Häng med på utflykt i nordvästra Skåne när den webbaserade programserien Rampljus är tillbaka med tio nya, härliga avsnitt. I första delen gräver vi djupt i Höganäs, Åstorps och Bjuvs historia.

Den uppskattade programserien Rampljus återvänder med nya, somriga program både för boende och besökare i nordvästra Skåne. I tio avsnitt får vi följa med programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik, som till vardags arbetar på Helsingborgs stadsteater, när de besöker sommarens hetaste besöksmål för dig som har Kultursommarkortet. Rampljus hälsar bland annat på i det häftiga renässansslottet Tomarps Kungsgård och kikar även in på Plastens hus i Perstorp.

Dessutom får du tips om mängder av andra spännande platser att utforska. Vid sidan av de stora turistmagneterna döljer sig nämligen många möjligheter till minnesvärda upplevelser för hela familjen. Följ med och upptäck den röda – eller ska vi säga kolsvarta – tråden mellan Bjuv, Ekeby, Nyvång och Höganäs. Man tipsar även om gröna vandringsstråk, badsjöar och andra utomhusaktiviteter.

Varje vecka, med start 9 juni, släpps nya avsnitt via Rampljus Youtube-kanal. Håll utkik efter nyheter och uppdateringar i sociala medier.

Rampljus avsnitt 2: Hurra för härliga bad och historiska plaster!

I det andra avsnittet av Rampljus får du följa med programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik till de östra delarna av nordvästra Skåne. Känn industrihistoriens vingslag slå på Plastens hus i Perstorp, doppa tårna i familjevänliga Bälingesjön och upptäck Klippanskönheten Forsmöllan. Rampljus och Kultursommarkortet fyller din sommar med utflyktstips, fria entréer och fina rabatter. Häng med!

Rampljus avsnitt 1: Vi besöker Höganäs Museum och bjuder på hemester-tips

Rampljus – smakprov inför premiär 9 juni