Rampljus avsnitt 10: Sofiero, Odensjön och Skulpturparken i Svalöv.

Programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik når vägs ände i det tionde avsnittet av Rampljus och upptäcker inspirerande utställningar och överraskande blomsterprakt på det gamla kungliga sommarslottet Sofiero. Och så besöker de Svalövs skulpturpark och den sagolikt vackra, mytomspunna Odensjön.

Rampljus med sommarens bästa äventyr

Häng med på utflykt i nordvästra Skåne när den webbaserade programserien Rampljus är tillbaka med tio nya, härliga avsnitt.

Den uppskattade programserien Rampljus återvänder med nya, somriga program både för boende och besökare i nordvästra Skåne. I tio avsnitt får vi följa med programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik, som till vardags arbetar på Helsingborgs stadsteater, när de besöker sommarens hetaste besöksmål för dig som har Kultursommarkortet.

Dessutom får du tips om mängder av andra spännande platser att utforska. Vid sidan av de stora turistmagneterna döljer sig nämligen många möjligheter till minnesvärda upplevelser för hela familjen. Man tipsar även om gröna vandringsstråk, badsjöar och andra utomhusaktiviteter.

Rampljus avsnitt 9: Järnvägsmuseet i Ängelholm, Krapperups slott & Mölledammarna vid Boserup

Rampljus tuffar på och i det nionde avsnittet stannar programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik till på Järnvägens Museum i Ängelholm, går på spökjakt i det stjärnbeströdda Krapperup slott och njuter av den fina naturen vid Mölledammarna i Billesholm.

Rampljus avsnitt 8: Ängelholms Flygmuseum, vulkanvandring i Svalöv och bad i Örkelljunga.

I åttonde avsnittet av Rampljus far vi många miljoner år tillbaka i tiden – ända till dinosauriernas och de heta vulkanernas tid. Men vi börjar på Ängelholms Flygmuseum och avslutar med ett svalkande dopp i badriket Örkelljunga. Som vanligt är det Sasha Becker och Nils Dernevik som håller i trådarna.

Rampljus avsnitt 7: Fredriksdals friluftsmuseum, UFO-monument i Ängelholm & Rya kyrkoruin.

Familjernas favorit Fredriksdal museer och trädgårdar står i rampljuset i sjunde avsnittet av sommarserien Rampljus. Programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik spanar efter utomjordingar i Ängelholm, och kan det vara så att de fattar ett avgörande beslut i vackra Rya kyrkoruin?

Rampljus avsnitt 6: Dunkers kulturhus, St Petri Kyrka i Klippan och Risekatslösa kyrka i Bjuv

Det vimlar av otippade besöksmål i Nordvästskåne. Ett av dem är S:t Petri Kyrka i Klippan. Både den och Risekatslösa kyrka i Billesholm är väl värda en utflykt, tycker Sasha Becker och Nils Dernevik som åker dit i veckans Rampljus. Det sjätte avsnittet bjuder även på en glimt av Dunkers kulturhus nya fotoutställning Ikoner med fotografier av Larsåke Thuresson.

Rampljus avsnitt 5: Birgit Nilsson Museum och sköna naturupplevelser för hela familjen

Visste du att den världsberömda operasångerskan Birgit Nilsson föddes på en gård i Västra Karup inte så långt från Båstad? Nu är gården ett museum och i femte delen av Rampljus åker programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik dit. Och så svänger de förbi Grevie åsar innan de upptäcker badplatsen vid Röda Hallar.

Rampljus avsnitt 4: Militärflygets historia och vandring i spännande snapphanebygd

Vad har Ljungbyheds Militärhistoriska Museum, flygaresset Elsa Andersson och snapphanarna vid Trollehallar gemensamt med en bensinmack i originalskick utanför Örkelljunga? De är alla med i Rampljus! I det fjärde avsnittet tar Sasha Becker och Nils Dernevik oss med på en fullspäckad resa genom tid och rum. Rampljus och Kultursommarkortet fyller sommaren med utflyktstips, fria entréer och fina rabatter.

Rampljus avsnitt 3: Följ med till Tomarps Kungsgård och fler historiska spår!

I tredje avsnittet av Rampljus kikar programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik in i den gamla kungsgården i Tomarp, som i många år bjudit på både go’fika och inspirerande konstutställningar. Och så kan du ana historiens vingslag i hisnande vackra Dagshög och Fantehåla. Rampljus och Kultursommarkortet fyller din sommar med hemestertips, fria entréer och fina rabatter.

Rampljus avsnitt 2: Hurra för härliga bad och historiska plaster!

I det andra avsnittet av Rampljus får du följa med programledarna Sasha Becker och Nils Dernevik till de östra delarna av nordvästra Skåne. Känn industrihistoriens vingslag slå på Plastens hus i Perstorp, doppa tårna i familjevänliga Bälingesjön och upptäck Klippanskönheten Forsmöllan. Rampljus och Kultursommarkortet fyller din sommar med utflyktstips, fria entréer och fina rabatter. Häng med!

Rampljus avsnitt 1: Vi besöker Höganäs Museum och bjuder på hemester-tips

Häng med på utflykt till en massa roliga och intressanta platser i nordvästra Skåne när den webbaserade programserien Rampljus är tillbaka med tio somriga avsnitt. I den första delen gräver de djupt i Höganäs, Åstorps och Bjuvs historia.

Rampljus – smakprov inför premiär 9 juni