På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar

MR
Mikael Rudesjö
Folksamling från förr

Lokalhistorisk utställning på Dunkers kulturhus.

En utställning om vad som gör människa till människa och Helsingborg till Helsingborg. På gränsen är en permanent utställning som presenterar en mängd föremål, berättelser och händelser som utspelat sig i staden.

Tanken svindlar, men det gick människor här långt innan gator och själva staden Helsingborg existerade. Hur mycket har vi egentligen förändrats som människor de senaste tvåtusen åren? Blickar vi inte fortfarande mot stjärnorna och grubblar på samma stora frågor? Vem vi är, var vi kommer från, vart vi är på väg?

Människan är central i utställningen. Liksom gränsperspektivet. Geografiskt, politiskt, moraliskt, mänskligt. Vi uppmanar dig att överskrida gränser, både utanför och inom dig själv. Därtill försöker utställningen förklara vad historia egentligen är och vem som skapar den. Är det du eller vi, eller är det någon annan? Följ med på en upptäcksfärd genom utställningen!

För att få en guidning och fördjupad upplevelse av utställningen rekommenderar vi dig att ta del av audioguiden i ”Guide Helsingborg”.

På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar visas permanent på Dunkers kulturhus.

Lämna en kommentar