En påskhälsning från Kulturkortet

PS
Paul Svensson

Kanske är det faktumet att påsken inte riktigt kan bestämma sig för en särskild dag på året då vi ska fira som gör den extra speciell. Vissa gånger firar vi påsk redan i mars och andra gånger får vi vänta tills slutet av april innan vi får kasta oss över de där godisfyllda påskäggen.

Det har varit ett märkligt år sedan påskharen var på besök sist. Vi har alla fått tänka om och ställa om våra liv. För oss här i Sverige har det ändå varit ett lindrigt år gällande omställningen och samhället har mer eller mindre varit öppet som vanligt. Ändå drömmer vi om dagen då allt är som det ska igen. Dagen då vi inte längre behöver tänka på särskilda restriktioner kopplade till den rådande pandemin. Vi är inte där ännu men förhoppningsvis är vi på god väg dit.

Att tänka på sin medmänniska har varit viktigare än någonsin det här året. Att hålla säkert avstånd till andra är att visa omtanke, både för deras hälsa men också för din egen samt för dina nära och kära. Det är något att tänka på lite extra under påskhelgen när du besöker Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar eller Sofiero. Kulturplatserna har öppet under hela påsken och välkomnar besökare.
På Dunkers kulturhus släpper man bara in ett visst antal besökare per utställning, detta för att garantera ett tryggt och säkert besök. Lika hårda restriktioner är det inte på Fredriksdal och Sofiero, där de stora utomhusytorna gör det mycket lättare för besökare att hålla säkert avstånd till varandra. Men man uppmanar ändå sina besökare att förhandsköpa entrébiljetter online via Helsingborgs kulturbutik eller Sofieros webbplats för att undvika köbildning på plats.

En kulturupplevelse under påsken kan föra med sig både glädje och hopp, vilket vi alla är i behov av nu. Ta vara på möjligheten men glöm inte bort dina medmänniskor. Känner du dig inte frisk ska du alltid stanna hemma och det gäller förstås även under påskhelgen. Om du inte kan lämna hemmet rekommenderar vi istället att placera ett välfyllt påskägg inom räckhåll för att sedan låna en digital bok eller film från Helsingborgs bibliotek eller besöka Dunkers kulturhus digitalt.

Tänk på din hälsa, den är viktig. Vi önskar er alla en riktigt glad, säker och frisk påsk.

Lämna en kommentar